‘Meerderheid voor rekeningrijden’

      Geen reacties op ‘Meerderheid voor rekeningrijden’

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders voor kilometerheffing is. Zo’n systeem zou dan de wegenbelasting moeten vervangen.

Het onderzoek werd gedaan onder 19.000 leden van het opiniepanel van het actualiteitenprogramma. Zes op de tien ondervraagden vindt het een goed idee als de wegenbelasting wordt vervangen door een systeem waar een automobilist per gereden kilometer betaalt. Mensen zien het als een eerlijker systeem omdat automobilisten die veel kilometers maken ook meer moeten betalen.

Niet in de spits

Veel mensen zijn dus voor het zogenaamde rekeningrijden, maar absoluut niet als het plan ook in de spits zou gaan gelden. Dan vindt 58 procent het juist een slecht idee. Vooral degenen die de auto het meest gebruiken voor woon-werkverkeer zouden zich in dat geval ‘dubbel gepakt’ voelen.

Eerder werd al duidelijk dat rekeningrijden door brancheorganisaties als de enige oplossing voor het fileprobleem wordt gezien. Verwacht wordt dat het aantal files tot 2021 met 38 procent zal gaan stijgen en dat kan niet worden opgevangen door extra wegen.

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/10/meerderheid-voor-rekeningrijden

Note:

Waarom een duur en complex project optuigen terwijl een groot deel van de oplossing al lang beschikbaar is? Namelijk thuis werken voor een deel van de bevolking van Nederland? Waarom moeten mensen met een zittend/kantoor beroep 5 dagen per week naar kantoor terwijl deze groep prima 1 of 2 dagen per week thuis zou kunnen werken?

Ik ben daar zelf ook een van maar als externe/inhuur medewerker is het vaak niet mogelijk om thuis te kunnen werken en in te kunnen loggen op het bedrijfsnetwerk.

De oplossing van het fileprobleem ( en de vervuiling ) ligt niet in complexe oplossingen maar in het uberhaupt niet op de weg gaan. ( Dus geen vervoer “verbruiken” ).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *